Uttråkad på jobbet? Ställ dig själv dessa frågor

Publicerad: 2021-03-04

Uttråkad på jobbet? Ställ dig själv dessa frågor 

 

Vi når alla den punkten ibland. Då vårt jobb bara känns ... tråkigt. Men det betyder inte nödvändigtvis att det är dags att sluta. Istället kan du efterfråga att ”provjobba” med nya uppgifter, eller försöka anpassa din roll kring dina styrkor och intressen. En bra chef vill helst att du fokuserar mer på det du gör riktigt bra i ditt jobb. D

Detta kan hjälpa dig att känna dig mer energisk eller få ditt jobb att kännas mer relevant. Till en början, ställ dig själv även tre grundläggande frågor: 

 

1. Hur kan jag få mer nytta av mina styrkor i mitt jobb? Efter du gjort detta, prata med din chef om nya uppgifter eller projekt du kan ta på dig som gör att du får utlopp för dina intressen eller styrkor. 

 

2. Omger jag mig med rätt personer? Du kanske inte kan välja dina kollegor, men du kan bestämma vem du vill försöka spendera tid med. Fokusera på dem som inspirerar dig. 

 

3. Vilken historia berättar jag för mig själv om varför jag gör mitt arbete? ”För att jag måste få lön” är ett svar. Men en annan kan vara: "Jag skapar en veckovis redovisningsrapport som gör det möjligt för ledare att fatta bättre beslut för att hjälpa vårt företag att uppnå sina mål." Om du försöker gräva djupare i att bättre förstå syftet bakom ditt ansvar blir du mer motiverad till att uppfylla dem - och du är bättre rustad att se nya möjligheter att uppnå dem.

Av: Needl